A BKV buszjáratain is tesztelték az ózon hatásait

Fotó: Ajpek Orsi / Index

A BKV buszjáratain is tesztelték az ózon hatásait

“Mától ózonos fertőtlenítést tesztelünk autóbuszainknál. A technológia sikerrel veszi fel a harcot a levegőben és a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák ellen. Az új helyzet új megoldások alkalmazására ösztönzi szakembereinket: a BKV gumikerekű ágazata hagyományos és innovatív technológiákkal is védi munkatársait és utasait annak érdekében, hogy a közösségi közlekedés ebben a rendkívüli helyzetben is biztonságos, jó alternatíva legyen.” - olvasható a BKV Zrt. weboldalán.

A BKV közelmúltban közzétett információja szerint 2020. március 24-től megkezdték az ózongenerátoros fertőtlenítés tesztelését az autóbuszokon annak érdekében, hogy a tömegközlekedés a rendkívüli helyzetben is a lehető legbiztonságosabb alternatíva legyen az utazni kénytelenek számára.

A társaság jelenleg közel 100 autóbuszt és 145 trolibuszt üzemel, valamint számos járművezetőt foglalkoztat a fővárosban, így a legszigorúbb és leghatékonyabb megoldást kereste a járvány terjedésének lassításában. Amennyiben az eljárás eredményesnek bizonyul az autóbuszok esetében, a BKV a teljes gumikerekű állományra kiterjeszti az ózongáz alkalmazását.

A közleményben az ózon számos bizonyított pozitív tulajdonságáról olvashatnak, valamint nyomon követhetik a társaság intézkedéseit a járvány megfékezésével kapcsolatban.

Forrás: BKV