Thaiföldi kutatás a koronavírus és az ózon relációjában

Thaiföldi kutatás a koronavírus és az ózon relációjában

Egy thai kutatás azt vizsgálja, hogy milyen hatékonysággal vethető be az ózonos fertőtlenítés az új típusú koronavírus (COVID-19) ellen. “Felmerül a kérdés, hogy egy olyan vírus, mint például a koronavírus mennyi ideig képes megmaradni a gazdaszervezeten kívül, azaz más, idegen felületeken” Az influenzavírus a hőmérséklettől, páratartalomtól és más hatásoktól függően 5 óra és 7 nap között képes életben maradni különböző felületeken, míg a norvírusok akár több, mint 4 hétig is képesek megmaradni még forró és száraz körülmények között is, miközben a legtöbb fertőtlenítőszernek ellenállnak.

Jellemzően a legtöbb légzőszerveket támadó vírus, így a koronavírus is a hűvösebb hőmérsékletet részesíti előnyben. A vírusok általában önmagában nem élő szervezetek, hanem olyan komplex biomolekulák, amelyeknek működéséhez élő sejtre van szükség.

Ennek ellenére, a kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy amíg nincsen ennek az ellenkezőjét bizonyító adat, helytelen azt feltételezni, hogy az új típusú koronavírus nem él tovább az idegen felületeken! A biztonság érdekében fontos, hogy rendszeresen fertőtlenítsük azokat a területeket, amelyek sokat érintkeznek emberekkel, függetlenül attól, hogy mutatják-e a fertőzés jeleit vagy sem. Ennek egyik megfelelő módja az ózongáz használata.

Azt már több, mint 17 tudományos kutatás is igazolja, hogy az ózongáz elpusztítja a SARS koronavírust. Mivel az új COVID-19 koronavírus szerkezete nagyon hasonló a SARS koronavírussal, valőszínűleg az új típusú vírus ellen is hatékonyan bevethető.

A cikk folytatását és további információkat az ózon hatásáról itt olvashat.
Forrás: Thailand Medical News